03 مرداد 1398 - 9:47 شناسه خبر: 10651 نسخه چاپی

در جلسه هیات مدیره کانون چه گذشت؟

در جلسه هیات مدیره کانون چه گذشت؟
جلسه هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با حضور دبیران و روسای انجمن های عضو کانون و با تمرکز بر بررسی مسائل و مشکلات این روزهای فعالان صنعت غذای ایران برگزار شد.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، اعضای هیات مدیره کانون در این جلسه مشکلاتی چون تامین مواد اولیه، تامین ارز، کاهش سرمایه در گردش و فشارهای مالیاتی را به عنوان چالش های اصلی صنایع غذایی ایران در ماه های گذشته مطرح و راهکارهایی برای حل این چالش ها ارائه کردند.

رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، کیفیت پایین عمده گندم تحویلی به کارخانجات آرد ایران را از چالش های مهم صنایع آرد  برشمرد و خاطرنشان کرد: دولت میزان ضایعات گندم را 4 درصد اعلام می کند در حالی که گندم تحویلی به کارخانجات آرد 10 درصد ضایعات دارد.

سیدمحمدرضا مرتضوی همچنین با اشاره به مشکل نقدینگی کارخانجات آرد، کاهش نرخ گندم از محل 600 تومانی که دولت به زارعین می پردازد، آزادسازی قیمت سبوس و پرداخت یارانه به تولیدکنندگان آرد، را به عنوان راهکارهای پیشنهادی مشکل نقدینگی کارخانجات آرد ایران مطرح و تصریح کرد: پرداخت یارانه به تولید کنندگان آرد از سال 97 متوقف شده است.

رضا باکری، نایب رئیس هیات مدیره کانون در این جلسه با اشاره به کاهش تقاضای محصولات صنایع لبنی با توجه به گرانی های اخیر و کاهش قدرت خرید مردم، از ارائه طرح آزمایشی انجمن صنایع لبنی ایران خبر داد، به طوری که برخی محصولات لبنی 25 درصد زیر قیمت مصرف کننده به سازمان میوه و تره بار عرضه شده و این سازمان محصولات را 15 درصد زیرقیمت به دست مشتری نهایی برساند.

وی همچنین اعلام کرد در شرایطی که قیمتگذاری دو سوم محصولات تولیدی کارخانجات لبنی طبق دستورالعمل سازمان حمایت انجام شود، این صنایع قادرند یک سوم محصولات خود را به قیمت تمام شده به اقشار بی بضاعت جامعه عرضه کنند.

احمد آزادمرد، رئیس انجمن کنسرو ایران نیز آمادگی صنایع کنسرو ایران برای راه اندازی غرفه های کوچک مواد غذایی و عرضه مستقیم محصولات صنایع کنسرو برای حمایت از دهک های پایین درآمدی را اعلام کرد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران نیز تامین مواد اولیه تولید را چالش مهم این روزهای صنعت ماکارونی ایران اعلام کرد به طوری که به علت کمبود مواد اولیه خط تولید ماکارونی گاها متوقف می شود.

محمدرضا طلایی همچنین نسبت به از دست رفتن بازار کشور عراق برای صادرات محصولات ماکارونی هشدار داد و افزایش تولید ماکارونی در این کشور و رایزنی با کشورهای رقیب را علل اصلی این کاهش عنوان کرد.

نماینده انجمن خمیرمایه ایران نیز خشکسالی سال گذشته و وقوع سیل در روزهای ابتدایی سال جاری را از علل افزایش حدود 5 برابری قیمت تمام شده تولید خمیرمایه در کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: افزایش قیمت خمیرمایه و عدم افزایش قیمت نان، خرید خمیرمایه توسط واحدهای نانوایی را غیراقتصادی کرده است.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران نیز از دیگر اعضای هیات مدیره کانون بود که با حضور در این جلسه به موانع تولید صنعت روغن نباتی ایران پرداخت. امیرهوشنگ بیرشک با اشاره به احتمال متوقف شدن تخصیص ارز دولتی واردات، آن را سبب ایجاد مشکلات تامین نقدینگی برای فعالان این صنعت اعلام کرد.

وی همچنین با تاکید بر نوسانات بالای پارامترهای تاثیرگذار در قیمت تمام شده محصول، قیمتگذاری سالانه محصولات تولید صنایع روغن نباتی را ناکافی دانسته و افزایش تعداد دفعات قیمتگذاری محصولات تولید صنایع روغن نباتی ایران را به عنوان راه حلی برای جلوگیری از متضرر شدن صنایع مطرح کرد.

نایب رئیس صنعت پخش ایران نیز با حضور در این جلسه افزایش هزینه تامین ناوگان حمل و نقل و قطعات خودروهای فرسوده را از چالش های صنایع پخش ایران در پی افزایش نرخ ارز در کشور برشمرد.

مصطفی خدایی همچنین تخفیف فروشگاه های زنجیره ای را عاملی در جهت کاهش تقاضا برای خدمات شرکت های پخش از سوی فروشگاه های کوچک مواد غذایی اعلام کرد که میبایست چاره ای برای آن اندیشیده شود. 

وی فعالیت شرکت های غیررسمی را از دیگر مشکلات این روزهای صنایع پخش ایران برشمرد و افزود: مشتریان در پی کاهش نرخ ارز در روزهای گذشته درخواست کاهش قیمت ها را دارند در حالی که با توجه به نوسانات بالای نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت تمام شده محصولات، کاهش قیمت تنها در صورت ثبات نرخ ارز در بلندمدت امکان پذیر خواهد بود.

جمشید مغازه ای، دبیر انجمن شیرینی و شکلات ایران نیز نوسانات بالای نرخ ارز، فشارهای مالیاتی و کاهش سرمایه در گردش تولیدکنندگان در پی افزایش نرخ ارز را از چالش های اصلی صنایع شیرینی و شکلات ایران عنوان کرد و افزود: مواد اولیه مورد نیاز این صنعت عمدتا طیف گسترده ای از محصولات نهایی را تشکیل می دهد که در انحصار دولت قرار دارد در حالیکه کمک های دولتی به این صنعت موثر نیست و درخواست تضامین سنگین برای واردات مواد اولیه نیز از عهده صنایع خارج است.

پرویز جهانگیری، رئیس انجمن افزودنی های صنایع غذایی ایران فشارهای مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده را از مشکلات عمده فعالان صنایع غذایی ایران برشمرد که قدرت خرید خانوار را در شرایط تورم بالای محصولات غذایی کاهش داده و سبب تعطیلی کارخانجات، بیکاری و گسترش واحدهای زیرزمینی و قاچاق شده است. 

رمضان فلاحتی، رئیس انجمن فرآورده های گوشتی ایران، تاخیر در صدور پروانه ساخت محصولات و مشکلات عمرانی مرتبط با شهرداری ها را به عنوان دو چالش این روزهای این صنایع مطرح و تصریح کرد: صدور پروانه ساخت محصولات جدید صنایع آنچنان طولانی است که جلوی پیشرفت کارخانجات را می گیرد در حالی که در صورت صدور پروانه توسط مسوولین فنی حاضر در کارخانجات این فرآیند تسهیل خواهد شد.
سیدمحمدرضا مرتضوی، رئیس هیات مدیره کانون، پس از استماع مشکلات و موانع فعالان صنایع غذایی تاکید کرد که پیگیری موارد مطرح شده در جلسه در دستور کار بازوی اجرایی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران قرار خواهد گرفت.